Üye Girişi Üyelik
0

Balkabağı nedir? Balkabağı Faydaları nelerdir?

Balkabağı çoğunlukla tatlısı yapılarak severek tüketilir. Severek tüketilmesinin yanında sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır.

Geniş, uzun yapraklı bir bitkidir. Büyük sert, üzeri pürüzlü, basık küre şeklinde iç kısmı turuncu olan meyvelere sahiptir. Sürünücü bir bitki olmasının yanında meyveleri yüksek oranda lif içerir ve içerisinde çok sayıda balkabağı çekirdeği barındırır.

Balkabağının faydaları arasında en etkili olan içeriğinde yer alan beta karotendir, beta karoten en etkili antioksidan kaynağıdır. Bol lifli bir meyve olmasının yanı sıra bol miktarda; Kalsiyum, sodyum, fosfor, potasyum ve demir bulundurur.

Hamilelikte Kabak Tatlısı Yemek

Kabak tatlısı, hamileler için tavsiye edilebilir. Ancak dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.

• Hamilelikte şeker kullanımına dikkat edilmesi gerektiği için kabak tatlısını şeker yerine bal yada pekmez gibi tatlandırıcılarla yemeniz daha faydalıdır.

• Balkabağı uzun süre pişmemeli besin değerlerini kaybetmemelidir. 8-10 dakikalık buharda pişmesi bile yetecektir. Aksi takdirde faydalarının azalmasına sebep olur.

• Kabak tatlısının olmazsa olması cevizdir. Bol cevizle yiyeceğiniz tatlı hem sizin hem bebeğiniz için besleyici olacaktır.

 

Balkabağının Hamilelikte Yan Etkileri

• Gebelikte balkabağı faydalarına göre zarar olmayan bir sebzedir. Ancak yan etkilerine karşı dikkatli olunmalıdır.

• Gebeliğin ilk dönemlerinde yenmesi tavsiye edilmemektedir. Aşırı tüketimi düşük riski oluşturabilmektedir.

 

Balkabağı nasıl kullanılır?

Balkabağı tatlısı, reçeli, böreği, çorbası gibi çeşitli şekillerde kullanılabilir. Günlük hayatta birçok şekilde tüketilir ve çeşitli bölgelerde yetiştirilebilir. Bilinen birçok yararı ve faydası için bu şifalı bitki, sıklıkla tüketilmeli ve günlük hayatta kullanılmalıdır.


Eklenme Tarihi: 3.06.2018 00:00:00

Silifke Sepeti



Sosyal Medya'da Paylaş: