Üye Girişi Üyelik
0

Yeşil İncir reçeli tarifi

Yeşil İncir reçelinin yapılması biraz zaman ve emek harcamayı gerektirir. Ancak, yeşil incir reçeli tadı buna değer. Yeşil incir reçelini pişirirken eve harika bir koku yayıldığını göreceksiniz.

Şimdi yeşil incir reçelinin tarifine başlayalım,

Malzemeler:
1 kg reçellik yeşil incir
1 kg tozşeker
5 su bardağı su
½ limonun suyu
2 adet limon tuzu (nohut büyüklüğünde olmalı)

Hazırlanışı:

Önce incirler tertemiz birkaç su yıkanır. Yeşil incirin sapları kesilir ve bir kürdanla her incir 7-8 yerinden delinir. 

Olgunlaşmamış yeşil incirleri iyice yıkayıp süzün.

Tencereye 20 su bardağı su ekleyip orta ateşte suyu kaynatın. Yeşil incirleri kaynayan suya atın, 20-25 dakika incirler yumuşayıncaya kadar bekleyin. 

Başka bir tencere de toz şeker ve suyu orta ateşte arada sırada karıştırarak şerbetini hazırlayın. Şerbet koyulaşınca süzülmüş ve yumuşamış incirleri şerbet tenceresine aktarıp yüksek ısılı ateşte 5 dakika daha kaynatın.

İncir ve reçeli buluşturduktan sonra ocağın altını kısıp 30 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin. Kaynarken çok fazla karıştırmayın ve kaşığı tencerenin kenarındaki şekerlenen kısma değdirmemeye dikkat edin.

En önemli konu reçelin kıvamı. Reçelin kıvamını anlamak için bir çay kaşığı kadar alıp porselen tabağa damlatın, akıcılığını kaybetmişse şerbet olmuş demektir.

Kıvama geldikten sonra limon suyu ve limon tuzunu ekleyip yaklaşık 5 dakika daha kaynatın.

Ocaktan alıp ılımasını bekleyin. Ilık hale geldikten sonra reçelin üzerine peçete yayın ve üzerine hafifçe bastırın. Reçelin üzerindeki köpüğü almış olacaksınız. Bu işlemi bir kaç defa tekrarlayın.

Reçel soğuduktan sonra cam kavanoza koyun, ağzını sıkıca kapatın. 

 

 


Eklenme Tarihi: 5.04.2017 00:00:00

Silifke Sepeti



Sosyal Medya'da Paylaş: