Üye Girişi Üyelik
0

Defne sabunu faydaları nedir nasıl kullanılır?

Defne, sağlık ve güzellik simgelerinden biri olarak görülür. Ülkemizde, Hatay'ın en önemli simgelerinden birisi olarak bilinir. Hatay'da "Defne" isimli ilçede defne sabunu üretimi yapılır. Defne bitkisinin meyveleri sonbahar mevsiminde toplanır ve bu meyvelerden defne yağı elde edilir. Defne yağından ise, Hatay ve çevresinin en kıymetli ürünlerinden biri olan defne sabunu yapılır. Tıbbi ilaçların yapımında ve cilt bakımı ürünlerinin içinde de kullanılan defne, mucizevi nitelikleri sayesinde hem Hataylılar hem de tüm Türkiye için önemli bir yere sahiptir. Güneş tanrısı Apollon'dan kaçan peri Daphne'nin defneye dönüşmesi nedeniyle mitolojide de yeri olan defne ağacı, antiseptik özellikte olması sebebiyle sağlık açısından da mühimdir.

 

Defnenin meyvelerinden elde edilen defne sabunu oldukça hoş kokusuyla uzaktan bile temizlik hissi verir. İçeriğinde defne yağı, saf zeytinyağı, sabun bazı ve damıtılmış su bulunur. Defne sabunu, cilt ve saç için oldukça faydalı olmasının yanı sıra oldukça güzel kokusu ile diğer bitki sabunlarından ayrılır.

 

Defne sabunu en fazla cilt bakımı ve ilaç yapımında kullanılmaktadır. Cilt bakımında kullanılmasının en büyük nedenlerinden bir tanesi antiseptik yapısının olmasındadır. İçerisinde hiç bir katkı maddesi bulunmayan defne sabunu, zeytinyağı ile beraber üretildiğinden cilt için çok faydası vardır. Bu nedenle defne sabununun cilde faydaları zeytinyağının cilde faydaları ile aynısıdır. Kısacası zeytinyağının cilde faydaları, defne sabununun cilde faydaları ile aynıdır.

 

Hakiki Defne Sabunu Nasıl Anlaşılır?

 

Son yıllarda, bazı üreticiler, içinde defne yağı bulunmayan, içeriği de tamamen kimyasal olan sabunları "defne sabunu" adıyla piyasa sürmekte. Bu sahte defne sabunlarını anlamanın en kolay yolu, fiyatı. Çünkü, gerçek olmayan sabunlar, orijinallerine göre çok daha ucuz. Bu nedenle, düşük fiyatlı defne sabunuyla karşılaştığınızda sahte olabileceklerini aklınızdan çıkarmayın.

 

Defne sabununun hakiki olup olmadığını anlamanın bir diğer yolu ise kokusuna bakmak. Çünkü, gerçek defne sabunu çok keskin bir kokuya sahip. Ayrıca, bu koku içinde defne bitkisi ve zeytinyağı haricinde başka bir nota olmamalı.

 

* Bebeklerde pişik oluşumunu engelleme özelliği vardır.

* Derideki tahrişlere ve oluşacak yaralara iyi gelir. Deride oluşan mikrobik yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

* Doğal peeling yaparak gözenekleri açar, siyah nokta oluşumuna mani olur. Sivilcelere karşı da etkilidir.

* Mantar oluşumunu engeller, eğer oluşmuşsa iyileştirmede oldukça yararlıdır.

* Saç diplerinde oluşacak yaraları iyileştirir ve böylede dolaylı yoldan saç sağlığını da korumuş olur.

* Saçların kuvvetli görünmesine yardımcı olur ve saç dökülmelerini engeller.

* Hücre yenilenmesine yardımcı olur ve cildin tahriş olmasını engeller.

* Varislere karşı çok etkilidir ve varislerin rahatlamasında çok etkilidir.

* Kuru ciltlerde çok faydalıdır ve cildin nemli kalmasını sağlar.

* Ergenlik sivilcelerinde çok etkilidir.

* Erkekler tıraş sabunu olarak çok rahat kullanabilirler.

* Hoş kokusundan faydalanmak için elbiselerinizi sakladığınız dolaplara ya da elbiselerin aralarına koyulabilir.

 

Defne Sabununun Kullanımı

Defne sabunu hem saçlar, hem cilt hem de kıyafetlerin temiz kokması için kullanılabilir. Ayrıca, kokusu ve içeriği sayesinde bulunduğu yerden haşereleri de uzak tutar.

Saç için kullanılacaksa, bolca köpürtülüp saç diplerine masaj yapılarak uygulanmalıdır. Uygulama sırasında saç derisi hafifçe kaşınmalıdır. Düzenli bir şekilde kullanılırsa saçlar için saydığımız tüm faydalar açığa çıkacaktır. 


Eklenme Tarihi: 7.04.2018 00:00:00

Silifke Sepeti



Sosyal Medya'da Paylaş: