Üye Girişi Üyelik
0

Pekmez Tereyağı Karışımı Nasıl Yapılır

Farklı çeşitlerde hazırlanabilen pekmez, birçok hastalık karşısında vücudun direncini arttıran, besin değeri oldukça yüksek olan akışkan bir yiyecek maddesidir. Tamamen doğal yollarla üretildiğinden, hammaddesi olan meyvenin içerisinde barındırdığı vitaminleri olduğu gibi kendi bünyesine alır.

Genel olarak tatlı bir tada sahip olan pekmezin şeker hastalarınca bile kullanılabilme özelliği, içerisine şeker eklenmediğinin kanıtıdır.

Pekmez Tereyağ Karışımı:

Pekmez Tereyağ Karışımı Malzemeler:

1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı pekmez (çeşidir Fark Etmez)

Pekmez Tereyağ Karışımı Hazırlanışı:

Pekmezi ısıtıyoruz.

İçerisine tereyağını katarak bulamaç haline getiriyoruz.

Pekmez Tereyağ Karışımını sabah ve Akşam birer yemek kaşığı tüketiyoruz.

 

Üzüm Pekmezi Nasıl Yapılır?

Üzüm pekmezi içerisine şeker koyulmamalıdır. Üzüm pekmezinin faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek için şekersiz bir şekilde pişirmek gerekmektedir. Üzüm pekmezinin nasıl yapıldığını merak edenlere aşama aşama üzüm pekmezi yapımını açıkladık. İşte adım adım üzüm pekmezi yapımı.

İlk olarak 2 kilo üzümün içerisinden çürükleri ve çöpleri ayıklayın. Daha sonra üzümleri bol su ile iyice yıkayın.Tencerenin üzerine demir süzgeci yerleştirin. İki kilo üzümü ellerinizle demir süzgeç üzerinde ezin. Suların alt kısımdaki tencereye akmasına izin verin.  2 kilo üzümün hepsini elinizle ezdikten sonra suyunu ve posasını ayırın. Çıkan üzüm suyunu bir kere daha ince süzgeçten geçirin. Çıkan posayı çöpe boşaltabilirsiniz. Kalan üzüm sularını temiz bir tencereye alın. Daha sonra ocakta pekmez haline gelinceye kadar kaynatın. Pekmez kaynamaya başladıktan sonra sürekli karıştırmanız gerektiğini unutmayın. Pekmezin macun kıvamına geldiğini kepçeye yapışıp yapışmadığından anlayabilirsiniz. Pekmeziniz soğuduğunda kavonoza alabilirsiniz. Pekmezinizin tam olarak kıvam alması için bir saat kaynatmanız gerekir. 

 

Dut Pekmezi Nasıl Yapılır?

Dutlar toplandıktan sonra bol su ile üzerinde bulunan toz topraktan arındırılmak üzere yıkanır. Yıkanan dutlar geniş bir tencereye alınır yumuşaması için ısıtılır, ısıtılan dutlar daha geniş kazana konur, çiğneme yolu ile şırası çıkarılır, süzülür, süzülen şıra kaynatmak üzere başka bir kazana alınır, istenilen kıvama gelinceye kadar kaynatılır. Ocaktan indirilen dut pekmezi dinlendirilir ve artık yemeye hazırdır afiyet olsun.

 

Pekmez Yapımı Nasıl olur?

Doğal pekmez, pekmez çok sevilen ve bir çok faydası olduğu bilinen bir gıdadır ve dut üzüm keçi boynuzu gibi meyvelerden oldukça sık yapılır. Yapımı ise bu meyvelerin toplanıp temizlenip kaynatılması aşamalarından geçer. Pekmezin besin değeri oldukça yüksektir ve kansızlığa çok iyi gelir. Bir çok hastalığın tedavisinde de kullanılır. Özellikle mide ülseri soğuk algınlığı ve öksürükte vazgeçilmez besin kaynaklarından biridir. Evde dut reçeli yaparken isteğe göre miktar ayarlanır ve dutlar temizlenir ayıklanır ve güzelce yıkanır. Bir tencereye alınır ve yumuşayıncaya kadar kaynatılır daha sonra bir bez torbaya konularak süzülür ve posasından çekirdeklerinden arındırılır süzülen bu hali tekrar yayvan bir kaba alınır ve kaynatılmaya devam edilir. Kaynatıldığı esnada üzerine köpükler birikir bu köpüklerin bir kaşık ya da kepçe yardımıyla alınması gerekir yoksa pekmezin tadını ve rengini bozabilir. Pekmezin kıvamının çok akışkan olmaması gerekir bu nedenle iyice kaynatılması gerekir. Kıvamının anlaşılması için düz bir tabağa bir damla damlatılır ve dağılmıyorsa koyulaşması tamamdır ocağın altı kapatılabilir. Yoksa biraz daha kaynaması gerekir. Kıvamı tam olarak ayarlanınca önce dinlenmeye alınır ve bir kaç saat dinlendirilip soğutulduktan sonra kaplara konur ve serin yerde muhafaza edilir.

 

Doğal pekmez, yapımı kolay ve çok masrafı olmayan pekmezin bir çok da faydası vardır. İçerisinde demir ve kalsiyum gibi bazı mineraller bulundurur ve minerallerin emilimini ve kanda oksijeni taşıyan hücrelerin ve enzimlerin üretimi için gereklidir. 


Eklenme Tarihi: 6.11.2018 00:00:00

Silifke Sepeti



Sosyal Medya'da Paylaş: