Üye Girişi Üyelik
0

Ceviz Reçeli

Vucut için de oldukça faydalıdır, örneğin besin değeri yüksek meyve ve bazı sebzelerden yapılan reçeller vucudun enerjisini arttırır. Reçel çeşitleri içinde ceviz reçelinin ayrı bir yeri vardır. Klasik çilek, vişne kayısı gibi reçeller dışında farklı tad arayanlar için ideal bir reçel türüdür. Ayrıca ceviz reçeli vucut için en faydalı reçellerin başında gelmektedir. Cevizin içinde bulunan vitaminler ceviz reçeli yapımı sırasında da aynen korunmaktadır.  

- Ceviz reçelinin bazı faydalarını şöyle sıralayabiliriz;
- Vucudumuzda organların korunmasını sağlar, metabolizmayı hızlandırır ve iyileştirir.
- Ceviz c vitamini deposudur, bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Özellikle çocuklar da kemik gelişimine faydalıdır.
- Cilt hastalıklarına iyi gelir.
- Kolestrolü dengeler.
- Özellikle hamilelerin ceviz reçeli tüketmesi bebek için faydalıdır, zihinsel gelişimine iyi gelir.
- Kalorisi yüksektir.


Sağlıklı bir hayat için Ceviz Reçeli Tüketin


İnsanının uzun yaşama ve dinç olmasının sırlarından olan ceviz reçeli, cevizin ham halinden elde ediliyor. Birçok kişi tarafından da doğal doping olarak adlandırılmaktadır. Yılın sadece bir ayında (Haziran) toplanan yeşil cevizlerden reçel elde etme süreci cevizlerin toplanmasıyla birlikte yaklaşık bir ay sürüyor.

Ceviz Omega 3 kaynağıdır. Ceviz reçeli tam bir doping kaynağıdır. Ceviz tüm faydaları ile tatlının buluşması beyinde uyarıcı bir etki yapmaktadır. Beyin için özellikle faydalı olması reçel yapımında cevizin daha çok tercih edilmesini arttıran en büyük sebeplerdendir.Ceviz reçeli vücudun direncini arttıran bir harika bir besindir. Metabolizma açısından hızlandırıcı etkisi vücudun korunmasını ve yenilenmesini sağlamaktadır.

Her besinde olduğu gibi ceviz reçelinin de doğal ve geleneksel yöntemlerle üretilmiş olanı sağlıklıdır. Piyasa da bulunan bir çok reçelin içinde çeşitli katkı maddeleri ve özellikle glikoz şurubu bulunmaktadır. Sağlığınızı korumak için özellikle doğal olarak üretilmiş olanları tercih etmeniz de fayda vardır.

Ceviz reçeli hazırlanırken şu konulara dikkat edilmelidir.

- Ham cevizden yapılan ceviz reçeli için cevizin ağaçtan toplanma zamanı çok önemlidir. Ceviz haziran ayının ortalarında toplanır. Bunu anlamak için kürdanın hiç zorlanmadan cevize batırılması gerekir. Eğer bu durum gerçekleşiyorsa o zaman ceviz hazır demektir.

- Şeker miktarını değiştirerek kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.


Farklı bir lezzet arayanlar ve sağlıklı reçel tüketmek isteyenle için ceviz reçeli harika bir seçimdir.

 

 

 


Eklenme Tarihi: 5.04.2017 00:00:00

Silifke Sepeti



Sosyal Medya'da Paylaş: