Üye Girişi Üyelik
0

Turşu Suyu Faydası

Lahana, fasulye, havuç, kornişon, patlıcan, karnabahar, kavun, erik, badem çağlası, domates, sarımsak, alıç, acur, kamkat, muşmula, çağla, kelek, pancar,  ve biber gibi birçok çeşidiyle kış sofralarının vazgeçilmezi olan turşu, hem lezzeti hem de faydaları ile soframızda eşsiz bir yer tutuyor.

 

Turşu özellikle evde cam kavanozda, katkısız, uygun koşullarla yapıldığında ve en önemlisi dozunda tüketildiğinde sağlık için de son derece yararlı.

 

Turşu ve turşu suyu magnezyum, demir, potasyum, kalsiyum, çinko gibi bir çok faydalı mineralleri ve elementleri bünyesinde bolca barındırır. Ayrıca bağışıklığı kuvvetlendirmek için son derecede faydalıdır.

 

Sağlıklı bir yaşam için günlük 5-6 porsiyon sebze ve meyve tüketmemizi tavsiye ediyorlar, bunun bir kısmını turşu ile karşılamak mümkün.

 

Şimdi gelin turşu  suyunun faydalarına bakalım;

 

- Turşu suyu kas kasılmalarına iyi gelir.

 

- Dehidrasyon için oldukça faydalıdır. Bu konuda vücuda sudan bile daha faydalı

 

- Turşu suyu bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

 

- Vücutta yağ birikimini bastırıp metabolizmayı hızlandırdığı için kilo vermenize yardımcı olur.

 

- Turşu suyu kan şekerini dengede tutar. İnsülin direnci gibi bir durumunuz varsa turşuyu tüketmek faydalı ancak diyabet hastalığınız varsa tansiyon da sizin için bir risk faktörü olacağı için turşu yemek tansiyonunuzun yükselmesine neden olabilir. Bu da böbrekleriniz için bir risk oluşturabilir. Diyabet hastalarının turşuyu çok kontrollü tüketmesi hatta hiç turşu tüketmemesi gerekiyor.

 

- Turşu suyu kabızlığa iyi gelir.

 

- Turşu  ve suyu, demir, magnezyum, kalsiyum, potasyum ve çinko gibi bir çok faydalı mineralleri barındırıyor. 

 

- Turşu suyu hazımsızlığa iyi gelir.

 

- Sinir sistemi hastalıklarına iyi gelir

 

- Sebzeleri uzun süre saklar. Turşu suyu tam anlamıyla salatalık gibi taze sebzeleri aylarca saklamak için tasarlanmış lezzetli bir tuzlu su.

 

- Tahriş olan cildi yatıştırır.

 

- Saksı bitkilerini canlandırır.

 

- Turşu suyu bakır tavaları temizler.


Eklenme Tarihi: 9.03.2018 00:00:00

Silifke Sepeti



Sosyal Medya'da Paylaş: